Foto expositie 

‘Van Rijn tot Rug’

Gemeentehuis te Rhenen

13 december 2018 t/m 5 januari 2019

Een presentatie van een stuk natuur wat zich uitstrekt tussen de rivier de Rijn en de Utrechtse Heuvelrug van Rhenen tot Amerongen. Een gebied van ongeveer een kilometer in de lengte en de breedte.
Mijn tocht begint bij de Rijn. Ik heb daar allerlei facetten die met natuur, weersomstandigheden enz. te maken hebben gefotografeerd.
Deze presentatie laat de functie van de Uiterwaard zien. De primaire functie van de uiterwaardaard is waterhuishoudkundig. Het is de ruimte die de rivier nodig heeft om tijdelijke piekafvoeren aan te kunnen.
Het ecoduct, viaduct voor wilde dieren, biedt een veilige oversteek van de Plantage naar de uiterwaard.
Zowel de boswachter als de bewoonster van een originele tabaksboerderij in de Plantage vertellen mij boeiende verhalen over het gebied.
Mevrouw van Asch van Wijk woont in Kasteel Prattenburg. Zij maakt met mij een fantastische wandeling door haar tuin, grenzend aan het bos van haar landgoed, midden op de Utrechtse Heuvelrug.
Verder wandel ik met mijn camera naar ‘De eenzame eik’, gelegen op het hoogste punt van de Amerongse Berg.
Er doen de meest fantastische verhalen de ronde over deze eik. Veel kinderen hebben hun gedachten daarop losgelaten. In alle weersomstandigheden en in verschillende seizoenen zijn mijn opnames gemaakt.
Het is voor mij bijzonder om in het Gemeentehuis van Rhenen te mogen exposeren en wens u veel kijkplezier!

Nanny van Ommeren, fotografe